Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (143)

Cyclus berekenen

Wil je online je cycluslengte berekenen? Dat kan door hier eenvoudig de eerste dagen van je laatste twee menstruatieperiodes in te vullen. lees meer

Vul de datum van de eerste dag van de een na laatste menstruatie in.
Hier geef je de eerste dag op van je laatste menstruatie. Als je de cyclus wilt berekenen doe je er goed aan iedere keer dat je menstruatie begint deze datum te noteren. Zo kun je hier twee dagen van de menstruatie ingeven en je cyclus berekenen.

Online cyclus berekenen

Online je cyclus berekenen? Vrouwen hebben een cyclus die tussen de 25 en 35 dagen duurt. Je kunt je cyclus berekenen op het moment dat je bijvoorbeeld zwanger wilt worden en je de kans daarop zo groot mogelijk wilt maken. Je kunt online je cyclus berekenen, op basis van de eerste dag van de vorige menstruatie en de eerste dag van de menstruatie daarvoor. Door de eerste dag van de beide cycli aan te geven is het online mogelijk om na te gaan hoe lang je cyclus duurt, zodat je vervolgens ook na kunt gaan wanneer de volgende eisprong plaats zal vinden en je de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk kunt maken.

Stel dat je vanaf vandaag wilt berekenen wat je cyclus is. Je kunt dan nagaan wanneer je de vorige keer en de keer daarvoor begon te menstrueren. Weet je dat niet precies? Dan is het van belang om het vanaf nu bij te houden. Stel dat je vandaag voor het eerst menstrueert tijdens deze cyclus en het vandaag 19 september is. Het is dan van belang om het de komende tijd even in de gaten te houden. Begint de volgende menstruatie op 15 oktober? Je kunt dit online invoeren in de tool. Aan de hand daarvan kun je berekenen dat jouw cyclus 26 dagen duurt. Dat is een heel normale cyclus, omdat dit van vrouw tot vrouw kan verschillen.

Door je cyclus de komende tijd in de gaten te houden heb je de mogelijkheid om die online te berekenen. Je kunt er eenvoudig achterkomen hoe lang je cyclus duurt, zodat je de duur daarvan kunt gebruiken om te berekenen wanneer de eisprong plaats zal vinden. Je kunt de kans op een bevruchting daarmee zo groot mogelijk maken, zodat jullie binnenkort wellicht zwanger zijn en er een kleine op komst zal zijn.

Cyclus berekenen

Eisprong en de bevruchting

Je kunt de cyclus berekenen om verschillende redenen. Het is een goed idee om dit te doen wanneer je graag zwanger wilt worden, al kan het je bijvoorbeeld ook helpen wanneer je op vakantie wilt en je na wilt gaan of je dan rekening dient te houden met de menstruatie.

De meeste vrouwen zullen hun cyclus echter berekenen op het moment dat je zwanger wilt worden. 14 dagen na het starten van de cyclus zal de eicel afsterven, indien er tot die tijd geen bevruchting plaatsvindt. Daarna zal het lichaam alles in werking stellen om opnieuw ongesteld te worden, waardoor de eicel kan worden afgevoerd en er geen sprake is van een zwangerschap.

Je kunt je cyclus berekenen om na te gaan wanneer de cyclus van start gaat, wanneer dag 14 plaatsvindt en wanneer je de meeste kans hebt om zwanger te worden. Je zorgt er daarmee voor dat je de kans op een zwangerschap kunt vergroten, al is het aan de andere kant natuurlijk geen garantie om daarvoor te zorgen.

Gelukkig is het online berekenen van de cyclus heel eenvoudig. Het is voldoende om in de kalender aan te geven wanneer je de vorige keer voor het eest menstrueerde en wanneer dat de keer daarvoor gebeurde. Het is verstandig om dit zelf bij te houden in bijvoorbeeld je agenda. Je kunt dat vanaf dit moment doen, zodat je binnen nu en 2 maanden de mogelijkheid hebt om je cyclus te berekenen. Weet je nog goed wanneer je de vorige keer ongesteld werd en wanneer dat de keer daarvoor was of heb je dat al bijgehouden? Dan kun je die beide data online invullen, zodat je meteen kunt berekenen wat de duur van je cyclus is.

Eisprong en bevruchting

Cyclus berekenen

Je kunt de cyclus berekenen om na te gaan of je tijdens een vakantie ongesteld zal zijn. Wil je graag je vruchtbaarheid berekenen of de eisprong berekenen? Ook in die gevallen is het verstandig om met je cyclus te beginnen. Je zorgt er daarmee voor dat je online na kunt gaan wanneer je de meeste kans hebt om zwanger te worden. Je kunt er eenvoudig voor zorgen dat je goed weet wanneer je het meest vruchtbaar bent, bijvoorbeeld vanaf het moment dat de volgende cyclus begint.

Merk je dat je cycli niet altijd even lang zijn? Dit komt veel voor, de cyclus duurt 25 tot 35 dagen. Indien hier af en toe wat afwijking in zit is er niets vreemds aan de hand. Je kunt je cyclus berekenen en die berekening een paar keer extra maken. Zorg ervoor dat je de cyclus berekent op basis van de laatste 4 - 5 keer dat je ongesteld werd. Op die manier kun je het gemiddelde nemen van meerdere cycli, zodat je een goed beeld krijgt van de cyclus waar je rekening mee dient te houden.

Het gemiddelde van de cycli kan bijvoorbeeld uitwijzen dat je cyclus zo’n 26 of 27 dagen duurt. Is dat langer dan 28 dagen en is er sprake van 29 of 30 dagen? Ook dat is geen probleem, er is binnen de 25 tot 35 dagen sprake van een gezonde situatie. Je kunt online je cyclus berekenen en de gemiddelde cyclus berekenen om ervoor te zorgen dat je een goed beeld krijgt van wanneer je weer ongesteld zal worden, hoe lang dat duurt en wat het beste moment is om zwanger te worden.

Online cyclus berekenen en eisprong inschatten

Wil je de eisprong berekenen of de grootste kans op zwangerschap berekenen? Je kunt de kans op vruchtbaarheid berekenen door uit te gaan van je menstruatiecyclus. Het is wat dat betreft van belang om altijd eerst je cyclus te berekenen. Je zorgt er daarmee voor dat je als het ware de eerste stap kunt nemen, die het mogelijk maakt om de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk te maken.

Zodra je zwanger wilt worden is het van belang om rekening te gaan houden met je cyclus. Net voordat je lichaam de eicel af zal laten sterven ben je het meest vruchtbaar en heb je de meeste kans om voor een bevruchting te zorgen. Dat betekent dat je ten opzichte van de eerste dag van je menstruatie iets minder dan twee weken later de meeste kans hebt op een zwangerschap. Je kunt online je cyclus berekenen om op voorhand na te gaan wanneer de volgende cyclus van start zal gaan.

Aan de hand van die gegevens heb je vervolgens de mogelijkheid om de eisprong in te schatten en je maximale kans op vruchtbaarheid te berekenen. Je zorgt er als het ware voor dat je de basis legt om de eisprong te berekenen en na te gaan dat een bepaalde dag over een paar weken het ideale moment vormt. Je kunt die berekening niet maken zonder dat je de lengte van je cyclus kent. Indien er sprake is van een wisselende cyclus kun je het gemiddelde nemen van de afgelopen 3 cycli. Je krijgt op die manier een goed beeld van wat je kunt verwachten. Er zal enige afwijking inzitten, maar des te meer cycli je neemt voor het gemiddelde, des te minder die afwijking zal zijn.

Je kunt je cyclus berekenen op het moment dat je zwanger wilt worden, wanneer je binnenkort op vakantie gaat of gewoon omdat je jouw lichaam graag beter wilt leren kennen. Het is voldoende om aan te geven wanneer je vorige menstruatie begon en wanneer de menstruatie de keer daarvoor begon. Aan de hand daarvan kun je de cyclus berekenen en ga je eenvoudig na wanneer je de volgende keer ongesteld zal worden of wanneer de eisprong plaats zal vinden.

Nieuws over Online cyclus

Hoe de menstruatiecyclus je hersenen kan veranderen

Onderzoekers van de University of California hebben ontdekt dat de menstruatiecyclus invloed heeft op de structuur van de hersenen.

» Lees het volledige bericht
Het vrouwelijke taboe

Kun je je nog herinneren wanneer je voor het eerst menstrueerde? Hoewel veel vrouwen niet precies de details kunnen terughalen, weten wel veel de leeftijd wanneer ze voor het eerst menstrueerde. Veel vrouwen zijn aan het begin van hun menstruatie journey niet regelmatig ongesteld.

» Lees het volledige bericht
Wat is een menstruatiecyclus?

Niet precies weten hoelang je cyclus duurt? Lees hier wat een cyclus is en hoe je het zelf makkelijk kunt berekenen!

» Lees het volledige bericht
Waarom zijn vrouwen niet langer vruchtbaar? Kijk zocht het uit

Veel vrouwtjesdieren blijven hun hele leven vruchtbaar, maar dat geldt niet voor vrouwen. Kijk Magazine zocht uit hoe dat komt. Er zijn verschillende theorieën mogelijk. De grootmoederhypothese stelt bijvoorbeeld dat zwangerschappen meer risico’s met zich meebrengen als vrouwen ouder worden.

» Lees het volledige bericht
Doutzen Kroes is openhartig over menstruatiecyclus

Doutzen Kroes staat bekend om haar openhartige interviews en dat is niet anders als het gaat over haar menstruatiecyclus. In een interview met model Natalia legt ze uit hoe zij omgaat met hormonen. En dat ze soms niet zo vriendelijk is voor haar man, op het moment dat ze last heeft van haar periode.

» Lees het volledige bericht
Arias ziet einde van cyclus bij PSV en wil graag vertrekken

Santiago Arias is een van de dragende spelers bij PSV. Hij speelt over het algemeen rechtsachter, maar zou de club wel eens kunnen gaan verlaten tijdens de zomerstop. Hij heeft aangegeven het van groot belang te vinden om op het hoogste Europese niveau te kunnen spelen.

» Lees het volledige bericht
Zwangere vrouw moet hulp krijgen bij stoppen met roken

Zwangere vrouwen zouden meer hulp moeten krijgen bij het stoppen met roken, zodat ze daar daadwerkelijk in slagen en de kinderen daar uiteindelijk profijt van hebben.

» Lees het volledige bericht