Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.5 / 10 (3535)

Gemiddelde snelheid berekenen

Wil je de gemiddelde snelheid berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan hoe hard je gemiddeld loopt of fietst, of hoe snel je naar je vakantiebestemming bent gereden? Dit laatste kun je gebruiken om de gemiddelde snelheid te berekenen, die je rijdt inclusief de stops die je maakt om wat te eten, te drinken of gebruik te maken van het toilet. lees meer

Hoeveel tijd is er nodig geweest voor de afgelegde afstand?
Andere bezoekers berekenden ook:

Afstand en tijd

Je kunt de gemiddelde snelheid  per uur berekenen door uit te gaan van de afstand en de tijd. De afstand bepaalt hoe ver je bent gekomen en de tijd zegt iets over hoe lang je hierover hebt gedaan. Wanneer je deze elementen met elkaar combineert kun je de gemiddelde snelheid berekenen. Des te sneller je een bepaalde afstand af weet te leggen, des te sneller ook je gemiddelde snelheid is. Op het moment dat je in een uur tijd bijvoorbeeld 65 kilometer af weet te leggen, heb je een gemiddelde snelheid van 65 kilometer per uur.

Hardloopsnelheid berekenen

Benieuwd naar je hardloopsnelheid of de looptijd berekenen? Je kunt je loopsnelheid meten, maar je kunt die ook gewoon achteraf berekenen. Net als het aantal km per uur, zodat je goed weet in welk tempo je loopt. Handig als je de marathon of een andere lange wedstrijd wilt gaan lopen. En als je zelf bij wilt houden of je er gedurende de weken en maanden op voorruit gaat. Of dat je wellicht toch een stapje meer zal moeten zetten om je doel te kunnen bereiken.

Je kunt online je hardloopsnelheid berekenen. Uiteraard heb je daar wel een paar gegevens voor nodig. Geef bijvoorbeeld aan hoe ver je gelopen hebt, in kilometers. En geef aan hoe lang je daarover hebt gedaan.

Tip: je kunt een stopwatch gebruiken om de tijd bij te houden. De afstand kun je eventueel ook achteraf berekenen, met Google Maps of een andere routeplanner.

Loopsnelheid of km per uur berekenen

Met die gegevens kun je online je loopsnelheid of het aantal km per uur berekenen. Stel dat je 7 kilometer hebt gelopen en je deed daar 40 minuten over. Dat liep je gemiddeld 10,5 kilometer per uur en mag je daar behoorlijk trots op zijn.
Uiteraard kun je ook ‘andersom’ je hardloopsnelheid berekenen. Je deed in dit geval 5:42 minuten over een kilometer. Je kunt het aantal km per uur berekenen en het aantal minuten per kilometer, om bij te houden of je progressie kunt boeken.

Looptijd berekenen

Wil je jouw looptijd berekenen? Als je jouw gemiddelde snelheid en de afstand weet kun je aan de hand daarvan berekenen hoe lang je er in totaal over hebt gedaan. Wat dat betreft kun je op verschillende manieren je hardloopsnelheid berekenen. Net als het aantal km per uur of de looptijd die je er totaal aan hebt besteed. Wij maken het je online graag gemakkelijk.

Gemiddelde snelheid bereken met de online tool

Zijn de afstand en tijd die je hebt minder mooi afgerond? Dan kun je onze handige online tool gebruiken. Je kunt dan de gemiddelde snelheid berekenen, zodat je precies weet hoe lang je over een bepaalde afstand hebt gedaan en hoe lang je er bijvoorbeeld over doet wanneer je naar een andere plaats in Europa wilt rijden. Je kunt daarnaast je gemiddelde snelheid berekenen om meerdere trainingen met elkaar te vergelijken, of de ander aan te geven hoe hard je loopt en of jullie wellicht een keer samen kunnen gaan sporten.
 

Gemiddelde snelheid berekenen

Gemiddelde snelheid tijdens Trajectcontrole

De gemiddelde snelheid berekenen tijdens een trajectcontrole? De overheid maakt gebruik van geavanceerde systemen die voor alle auto’s bijhouden hoe hard ze rijden tijdens een bepaald traject. Benieuwd hoe dit werkt? Zij maken als het ware gebruik van de online tool die we presenteren, al is er sprake van een automatische berekening.

De systemen kunnen de gemiddelde snelheid berekenen door aan het begin en eind van het traject een foto van de auto te maken. Ze meten vervolgens hoeveel tijd er zit tussen de beide foto’s. Ook de afstand tussen de beide punten is bekend. Indien er bijvoorbeeld sprake is van een afstand van 5 kilometer en er 3 minuten tijd zit tussen de beide foto’s valt het net als met onze online tool uit te rekenen dat je 100 kilometer per uur hebt gereden. Zou je al na 2,5 minuten bij het punt voor de tweede foto zijn? Dan is er sprake van een snelheid van 120 kilometer per uur. Op die manier valt de gemiddelde snelheid te berekenen over het stuk tussen de twee foto’s in.

In de praktijk zal een trajectcontrole de gemiddelde snelheid berekenen tussen meerdere fotopunten. De fotopunten hangen verdeeld over het totale traject, waardoor het geen zin heeft om na een periode van te hard rijden het volgende stuk wat langzamer te gaan rijden. Het is tijdens trajectcontrole van belang om de gemiddelde snelheid constant (en binnen de limiet) te houden.

Benodigde gemiddelde snelheid berekenen

Wil je de gemiddelde snelheid berekenen om na te gaan hoe hard je dient te lopen of te rijden? Indien je bijvoorbeeld een stuk van 5 kilometer wilt fietsen en je daar maximaal 20 minuten over wilt doen dien je 15 kilometer per uur te fietsen. Je kunt online de  gemiddelde snelheid berekenen die je nodig hebt of die je hebt weten te behalen, op basis van de afstand die je aflegt in kilometers en de tijd die je daarvoor gebruikt in seconden, minuten of in uren.

Nieuws over Afstand en tijd

Zo werkt een traject controle

Je hebt het vast wel eens van een traject controle maar hoe werkt dat eigenlijk? Wij vertellen je het.

» Lees het volledige bericht
Fietsen in de omgeving

Het weer wordt steeds beter buiten. De zon schijnt vaker en harder. Het is perfect weer om er op uit te gaan. Veel parken en openbare gelegenheden gaan langzaam weer open. Dat betekend dat er weer wat te doen is in de omgeving. Maar dat betekend niet dat je expres de drukte op moet zoeken. De 1,5-meter-afstand-regel blijft gelden, tot dat de corona volledig verdwenen is.

» Lees het volledige bericht
De gemiddelde snelheid van een fietsroute berekenen: zo werkt het

Het begint buiten weer lekker weer te worden, waardoor er steeds meer mensen op uittrekken. Lopend en met de auto, maar ook steeds vaker op de fiets. Om samen een stuk te gaan fietsen of met een clubje bij elkaar te komen. En wat is er dan leuker dan het berekenen van de gemiddelde snelheid van de afgelopen tocht? Dat kan handmatig aan de hand van ingewikkelde formules, maar gelukkig ook heel eenvoudig online.

» Lees het volledige bericht
Gemiddelde snelheid op fietsstraat in Noord-Holland ligt opvallend hoog

Een fietsstraat in Noord-Holland was bedoeld om het veiliger te maken voor fietsers, door automobilisten langzamer te laten rijden. Dat lijkt helaas niet te lukken, want de gemiddelde snelheid ligt er juist hoger dan een tijdje geleden.

» Lees het volledige bericht
Gemiddelde snelheid biedt basis voor verkeersmaatregelen

We baseren de verkeersmaatregelen sinds jaar en dag op ongevallencijfers, al is dat een reactieve wijze van werken die de eerste ongevallen in ieder geval niet kan voorkomen.

» Lees het volledige bericht
Trajectcontrole op A10 en A13 staat weer aan

De trajectcontrole op de snelwegen A10 en A13 staat weer aan, waardoor het voor automobilisten en andere bestuurders van belang is om daar weer goed op de snelheid te letten. Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat de trajectcontrole daar inmiddels weer 24 uur per dag, 7 dagen per week aan staat. Er bestaat wat dat betreft niet langer een mogelijk om er te hard te rijden en onder een boete uit te komen. De trajectcontrole controleert iedere bestuurder, om na te gaan wie er te hard rijdt en daar een boete aan uit te delen.

» Lees het volledige bericht