Geplaatst op 7 juli
Duitse grotonderzoek aangekomen op laatste tussenstop 400 meter onder de oppervlakte
Reddingswerkers zijn hem op gaan zoeken en zijn daar vervolgens in geslaagd. Zij besloten om hem in delen naar boven te brengen en daarbij uiterst voorzichtig te werk te gaan. Inmiddels zijn zij met hem tot 400 meter onder het oppervlakte van de aarde genaderd, wat betekent dat het mogelijk is snel de laatste etappe in te zetten.
Langzaam het laatste deel beklimmen
De reddingswerkers waarschuwen echter om niet te vroeg te juichen over de reddingsoperatie, aangezien met name het laatste stuk erg rustig aan afgelegd zal moeten worden, om te voorkomen dat er sprake zal zijn van steenval. In dat geval kan er opnieuw een gevaarlijke situatie ontstaan, iets wat men te allen tijde wil voorkomen. Wat dat betreft is het nog even afwachten of het inderdaad zal lukken om Johann Westhauser veilig boven te krijgen, nadat hij 10 dagen vast zat op 1.000 meter onder het oppervlakte van de aarde.
Oppervlakte berekenen
Wil je zelf een oppervlakte berekenen, bijvoorbeeld van een woning of van een voetbalveld? In dat geval dien je de lengte en de breedte van de oppervlakte op te nemen, om na te kunnen gaan hoe groot het gebied is. Je kunt gebruik maken van de handige online tool, waardoor je zelf niet met de cijfers hoeft te gaan rekenen. Het gaat uiteraard om andere oppervlakten dan de aarde waaronder de grotonderzoeker vast zat, aangezien je niet zomaar de aarde op kunt meten. Je kunt de oppervlakte van een bepaalde kamer berekenen, bijvoorbeeld wanneer je een vloer wilt leggen of je na wilt gaan of je meubels erin passen.