Beoordeel deze berekening
8.4 / 10 (46)
Joule naar Kwh
Op deze pagina helpt onze rekentool je bij het omrekenen van het gewenste aantal Joule of kWh. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal in te vullen in het invoerveld, in te stellen welk van de twee je wilt berekenen en op de knop ''bereken nu'' te drukken! Even wachten... En de rekentool heeft het antwoord voor je! lees meer
Joule naar Kwh
De joule is de internationale eenheid van energie. De internationale eenheid, ook wel SI-eenheid genoemd, komt voor in het SI-stelsel. De joule is vernoemd naar James Prescott Joule. Hij was natuurkundige en erg actief in de negentiende eeuw. Joule is de energie die nodig is om een lichaam te verplaatsen met een kracht van 1 newton over een afstand van exact 1 meter. De massa van dat lichaam is niet van belang. Er zijn verschillende varianten op de eenheid Joule, zoals de welbekende Kilojoule (kj) en de Megajoule (mj). Vooral Kilojoule is een bekende eenheid van energie binnen de consumptie van voeding. Een joule is een wattseconde. Hoewel tegenwoordig joule in Nederland uitgesproken wordt als ‘zjoel’ of ‘zjoele’, werd vroeger meestal de uitspraak rijmend op het Engelse ‘owl’ gehanteerd. Er is geen goede of slechte uitspraak tussen deze 2, beide zijn correct in de Engelse uitspraak. In België wordt het met een duidelijke ‘oe’-klank uitgesproken. Aangezien James Prescott Joule van Britse oorsprong is, is de Engelse uitspraak het meest gangbaar.
Kilowattuur (kWh)
Het kilowattuur is een eenheid van arbeid. Het wordt ook wel, populair uitgedrukt, als hoeveelheid (elektrische) energie. Als iemand een machine met een vermogen van 1 kilowatt één uur laat werken, heeft die gene een energie van 1 kilowattuur verbruikt. Het kilowattuur is geen internationale eenheid, want de eenheid voor energie is namelijk Joule. Één kilowattuur staat gelijk aan 3.600.000 Joule. Het kilowattuur wordt vaak gebruikt op bijvoorbeeld energieafschriften. Dit gebeurt om traditionele redenen. De kosten voor het opwekken van 1 kWh aan elektriciteit in Nederland is ongeveer 5 eurocent voor een elektriciteitscentrale die wordt gestook op aardgas of steenkool. Voor windenergie is dit ongeveer 5 tot 8 eurocent, afhankelijk van de standplaats van de molen. Echter ligt de verbruikers prijs aanzienlijk hoger vanwege de kosten voor bijvoorbeeld stroomtransport, service en energiebelasting. Een gemiddeld huishouden verbruikte in Nederland dit jaar ongeveer 3300 kWh en in het Vlaams gewest is het gemiddelde jaarverbruik van een doorsneegezin 3500 kWh.
Van Joule naar Kilowattuur omrekenen
Als je Joules naar kWh wilt omrekenen vul jij de om te rekenen waarde in bij Joule. Als je dit gedaan hebt klik je op de omrekenen knop en zie je wat het in kWh is. Andersom doe je precies het zelfde. Als je kWh wilt omrekenen vul jij de om te rekenen waarde in bij kWh. Als je dit gedaan hebt klik je op de omrekenen knop en zie je wat is in Joule is. Op deze manier hoef je niet allerlei rekentrucjes te gebruiken, maar ben je met één druk op de knop klaar en weet jij je antwoord.